• Horoskopet för Oxen 24/8-23/9

  Du är inne i en bra period där du har läget under kontroll, du vet vad som gäller, vad du kan göra, vad du bör göra och vad som ger dig säkerhet. Du kan ordna upp saker som du behövt ta tag i, en bra tid att strukturera om ditt hem och dina prylar, omvärdera, rensa upp och se vad som egentligen har någon betydelse för dig.

  Du kan njuta mer av stillhet, ensamma stunder, perioder där du får finna ro i dig själv och i dina funderingar om framtiden. Du kan i allt du agerar i vara väldigt noggrann och vill ha full kontroll, kanske lite väl manisk och in i minsta detalj. Men det är inte mycket som du missar utan du plockar ner allt i minsta detalj för att få ut det bästa av allt. Använd din förmåga till att analysera för att skapa det du vill.

  Du kan uppleva att du känner dig hemma i alla områden, du vill gärna ha kontroll över läget och känner en viss trygghet så länge det går efter din planering. Du är i harmoni med dig själv och har lätt för att se folk som de är och finna en förtjusning i olika personligheter.

  Du kanske stannar upp nu och ser över vad du innerst inne känner, kanske blir det att du lämnar en partner för att du inser att ni inte har något att ge varandra längre. Du vill inte leva i något halvdant utan vill ha en helhet och en bekräftelse på att du är älskad. Du ger mycket av dig själv, men bara när du känner dig säker.

 • Oxen 21 April - 21 Maj

  oxen.jpgNjutningsfull, trygg och saktmodig

  Element: Jord

  Metall: Koppar

  Pos/neg: Negativ

  n: Feminin

  Kvalitet: Fast

  Kroppsdel: Halsen, nacken

  Härskarplanet: Venus

  Färg: Rosa

  Kristall: Smaragd

  Växt: Ros, Prästkrage, Viol, murgröna.

  Tarotkort: Världen.

  Yrkesliv: Bank, försäkringsbolag, kontor, museum, konsthall… Inom new ageområdet som: Kroppsbalanserare, exempelvis Body Harmony, massage.

  Nycklar: Tålmodig, praktisk, pålitlig. Kärleksfull och omhändertagande, njutningslysten. Envis och beslutsam.

  Lärdom: Att stanna upp och njuta av livet, att ta dagen som den kommer och inte ta för mycket ansvar. Oxen är den saktmodiga, som tar allt som det kommer och som gillar att njuta av livet och allt det goda som erbjuds. Det är en riktig livsnjutare. Gillar god mat och dryck. Älskar att ligga i sängen och gärna tillsammans med någon annan, men är mycket kräsen. Trivs med att mingla, vara kultiverad och ha makt. Reser helst till Aten, New York eller Paris för att studera kultur. Pengar samlar man på hög eller investerar. Är inte den som tror på New age i första taget, men när, då kan ingen övertyga en Oxe om att det inte finns ett sjätte sinne!

  Personlighet
  Du kan upplevas som välmående och trygg men även avvaktande. Du har lätt för att njuta så länge det passar dina etiska behov. Snäll och saktmodig och i behov av trygghet som du ser både i gemenskap men också i det yttre. Du är jordad, grundad, tar det lugnt och passar bäst i att få pyssla med vardagliga saker som du sätter lite extra guldkant på. Det är viktigt att det finns flärd och lyx, du värderar det materiella och allt efter det. Du har stort tålamod. Du värderar livet och allt det som du tycker är värd att levas för som allt det som tilltalar dig både i det som du tar in och upplever. Du har behov av trygghet och kan värdera allt efter ett värde. I behov av materiella ting. Du har det stabila och sävliga i dig, du vet att allt har sin tid och det gäller att njuta av det som är.

   

 • Gilla sidan på Facebook