• Hipp hipp hurra!

  Grattis till dig som är född i Jungfruns tecken.

 • Horoskopet för Jungfrun 24/8-23/9

  Du har läget under kontroll, du tar det mesta som det kommer men ser ändå till att du har full kontroll. Du kan uppleva att du har extra mycket energi, att du orkar mer och har en bättre helhetsbild av det mesta. Du är cool, lugn och harmonisk, befinner dig i en bra energi där det mesta flyter på som du önskar att det ska göra.

  Du trivs med omgivningen och med det som är på gång, har ingen brådska utan tar det mer som det kommer. Men du kan vara så nitisk att ingen orkar med dig, inte ens du själv. Prova att skratta, mest åt dig själv, ta inte allt så himla allvarligt, vad gör detta du upplever om 10 år? Du behöver inte analysera ner allt i molekyler för att det ska vara äkta. Försök att njuta av upplevelserna och ta erfarenheten där det inte blir som du tänkt dig utan att göra det till någon stor grej, det är nog ändå bara du som bryr dig.

  Du är helt lagom i ditt umgänge, umgås med säkra kort, alltså de vänner som du vet vad du har och i de relationerna kan du nu komma närmare i känslan. Gå in på djupa känslomässiga samtal som kan ge dig en kick om du tillåter det, du har mycket att ge, dela med dig och det finns mycket som du kan få, bara du vågar släppa kontrollen.

  Dina känslor är starka och det är även dina upplevelser och det som du inte kan förverkliga i verkligheten blir nu en del av dina starka drömmar. Du är i starka känslor och har en längtan i dig efter den perfekta kärleken som i och för sig kan göra att du skapar lite för stora krav. Du bör se upp att du inte missar kärleken, men det är mycket som talar för att du är mitt i den och finner bekräftelse.

 • Jungfrun 24 Augusti - 22 September

  jungfrun.jpgRenlig, hälsomedveten o noggrann.

  Element: Jord

  Metall: Nickel

  Pos/neg: Negativ

  n: Feminin

  Kvalitet: Föränderlig

  Kroppsdel: Magen, tarmarna

  Härskarplanet: Merkurius

  Färg: Mörkblå, brun, grön

  Kristall: Onyx

  Växt: Smörblomma, myrten, mejram.

  Tarotkort: Domen

  Yrkesliv: Sekreterare, lokalvårdare, sjukvårdare, författare. Inom new ageområdet som: Hälsovårdare, healer, Rosenmetoden.

  Nycklar:

  Blyg, ärlig, trogen, pålitlig, praktisk och bestämd, lite kontrollerande, intelligent.

  Lärdom: Att gå sin egen väg, tro på sina ideal, våga se även det "svarta" behålla optimism. Jungfrun är den ordentlige, ordningsamme som har kontroll (eller gärna vill ha). Tyvärr stämplad lite som pedant, men har många goda sidor, djupsinnig, ärlig, stark, envis och målmedveten. Oroar sig kanske lite för mycket men enbart av ansvarskänsla och är en sann idealist som är trogen sin partner och vänner så länge de finns vid Jungfruns sida. Resor går till hälsohem, skidorter och temaresor till ställen som är ansedda som seriösa. Pengar är det kontroll över, ordning och reda, pengar på fredag. I kärleken är Jungfrun trogen och finner en stor kärlek som den har kvar resten av livet även om partnern inte är kvar.

  Personlighet

  Som Jungfru är du nog mest känd för att vara pedantisk. Att ha ordning och kontroll och vara lite näsvis. Du har koll på läget, på varenda detalj och trivs allra bäst när du får andra att veta vad som gäller. Du kan ha svårt för förändringar och vill helst veta vad som gäller hela vägen innan du ger dig in i något nytt, men när du väl gör det så är du med hela vägen. Nitisk kanske också är ett annat ord som inte låter så positivt men allt det som du försöker styra upp i är ändå för allas bästa. Du vill ha lugn och ro och att allt ska ha sin plats. Det blir lättare för dig då, för du tar detta med ansvar väldigt allvarligt. Du bryr dig om det som du kan ta på, även det kroppsliga, du kan leva sundast av alla tecken i din iver efter det perfekta. Det ansvar du tar är orubbligt och du är att lita på, i alla fall så länge det går efter dina rutiner och din struktur. Du kan vara en av de trevligaste vänner att ha så länge allt flyter på. I ditt ansvarstagande så kan du ändå förändra, det som du tycker skulle må bra av en "renovering". Du ger sällan upp och kan vara lite av en tusenkonstnär i din iver att behärska livet med alla svängar.

   

 • Gilla sidan på Facebook