• Horoskopet för Jungfrun 22/6-22/7

  Du kan nu vara lite väl allvarlig, kanske dags att ta semester ifrån vardagen och bara vila ut, ta stunden som den kommer och ägna dig mer åt din personliga utveckling. Du är i en eftertänksam period där du bör sätta dig själv främst och funderar ut vad du vill ha ut av livet innan du tar nästa steg.

  Det kanske inte är den mest romantiska perioden men om du tar tillvara på allt som sker så kan du nu utveckla dig själv så att kärleken senare blir så perfekt som du önskar. Du trivs säkert bäst i mindre sällskap och att bara fara ut på en ö, eller ta en tur ut i naturen kan ge dig den avkoppling och de insikter som du nu behöver för att få lugn och ro i dina tankar.

  Det kan även vara en bra period att göra förändringar i ditt hem. Du har många känslor nu och kan uppleva att du inte hinner med dig själv. Endera stunden så är du säker och trygg, vet vad du vill och i nästa så kan du känna en inre längtan som kan få dig att agera på ett helt annat sätt än vad du tänkt dig men en sak är klar, du är i känslan och kan skapa mer kärlek i ditt liv.

  Du vill gärna förstå mer och lägger ner mer tid på att utforska din andliga sida. Du kan prata i timmar om andlighet, läser och funderar, söker och funderar lite mer. En bra tid för egen utveckling där du kan finna svar på större saker du funderat på en tid.

 • Jungfrun 24 Augusti - 22 September

  jungfrun.jpgRenlig, hälsomedveten o noggrann.

  Element: Jord

  Metall: Nickel

  Pos/neg: Negativ

  n: Feminin

  Kvalitet: Föränderlig

  Kroppsdel: Magen, tarmarna

  Härskarplanet: Merkurius

  Färg: Mörkblå, brun, grön

  Kristall: Onyx

  Växt: Smörblomma, myrten, mejram.

  Tarotkort: Domen

  Yrkesliv: Sekreterare, lokalvårdare, sjukvårdare, författare. Inom new ageområdet som: Hälsovårdare, healer, Rosenmetoden.

  Nycklar:

  Blyg, ärlig, trogen, pålitlig, praktisk och bestämd, lite kontrollerande, intelligent.

  Lärdom: Att gå sin egen väg, tro på sina ideal, våga se även det "svarta" behålla optimism. Jungfrun är den ordentlige, ordningsamme som har kontroll (eller gärna vill ha). Tyvärr stämplad lite som pedant, men har många goda sidor, djupsinnig, ärlig, stark, envis och målmedveten. Oroar sig kanske lite för mycket men enbart av ansvarskänsla och är en sann idealist som är trogen sin partner och vänner så länge de finns vid Jungfruns sida. Resor går till hälsohem, skidorter och temaresor till ställen som är ansedda som seriösa. Pengar är det kontroll över, ordning och reda, pengar på fredag. I kärleken är Jungfrun trogen och finner en stor kärlek som den har kvar resten av livet även om partnern inte är kvar.

  Personlighet

  Som Jungfru är du nog mest känd för att vara pedantisk. Att ha ordning och kontroll och vara lite näsvis. Du har koll på läget, på varenda detalj och trivs allra bäst när du får andra att veta vad som gäller. Du kan ha svårt för förändringar och vill helst veta vad som gäller hela vägen innan du ger dig in i något nytt, men när du väl gör det så är du med hela vägen. Nitisk kanske också är ett annat ord som inte låter så positivt men allt det som du försöker styra upp i är ändå för allas bästa. Du vill ha lugn och ro och att allt ska ha sin plats. Det blir lättare för dig då, för du tar detta med ansvar väldigt allvarligt. Du bryr dig om det som du kan ta på, även det kroppsliga, du kan leva sundast av alla tecken i din iver efter det perfekta. Det ansvar du tar är orubbligt och du är att lita på, i alla fall så länge det går efter dina rutiner och din struktur. Du kan vara en av de trevligaste vänner att ha så länge allt flyter på. I ditt ansvarstagande så kan du ändå förändra, det som du tycker skulle må bra av en "renovering". Du ger sällan upp och kan vara lite av en tusenkonstnär i din iver att behärska livet med alla svängar.

   

 • Gilla sidan på Facebook