• Horoskopet för Jungfrun 21/4-21/5

  En period där du kanske inte riktigt kommer till din rätt, du har en bra grund, fina idéer men kan du själv känna att du inte når ända fram, att du inte kan presentera det du vill ha utvecklat på ett sätt till att andra förstår. Du har inte mycket tålamod utan vill att saker ska ske omgående och efter dina villkor vilket kanske inte andra anser vara det bästa.

  Du jobbar med tålamod och att vara flexibel, att se saker från flera olika håll istället för att fastna i de gamla vanliga rutinerna. Likaså när det gäller relationer vill du gå på djupet, men kan tveka om det inte blir på en gång som du har tänkt dig, du kan känna dig en aning både bekväm i de vanliga trygga relationerna och obekväm med nya möten som kommer din väg.

  Du försöker att skapa en ny struktur men faller ofta tillbaka på dina gamla vanor och rutiner bara för att det är bekvämast. Du ifrågasätter kanske för mycket istället för att vara i det som sker och ta till dig upplevelsen. Du vill mycket men kan känna av kritik som kanske inte ens finns där, kanske det är för att du inte är flexibel i dina göromål utan väntar på att allt ska vara som vanligt men med förbättringar som kommer av sig själv.

  Du kan ha lätt för att ta kritik som något personligt och bör tänka på att finna harmoni i dig själv först innan du tar på dig några extra uppgifter som du kan uppleva som stora krav. Du är stark i dina känslor, vill ha mer upplevelser och söker kanske efter det perfekta och missar det som du har mitt framför dig. Du bör våga utmana dig själv att se kärleken där den är och inte söka utanför, du har mycket känslor med dig som kan göra dig förvirrad, men det kan också skapa en del roliga överraskande situationer.

  Du söker på djupare plan, vill verkligen veta vad som finns bakom allt och hur det fungerar, vad som skapar mer energi och hur du kan förverkliga ditt eget andliga jag. Genom drömmar kan du få många svar, likaså genom att utveckla ditt sinne för symbolik.

 • Jungfrun 24 Augusti - 22 September

  jungfrun.jpgRenlig, hälsomedveten o noggrann.

  Element: Jord

  Metall: Nickel

  Pos/neg: Negativ

  n: Feminin

  Kvalitet: Föränderlig

  Kroppsdel: Magen, tarmarna

  Härskarplanet: Merkurius

  Färg: Mörkblå, brun, grön

  Kristall: Onyx

  Växt: Smörblomma, myrten, mejram.

  Tarotkort: Domen

  Yrkesliv: Sekreterare, lokalvårdare, sjukvårdare, författare. Inom new ageområdet som: Hälsovårdare, healer, Rosenmetoden.

  Nycklar:

  Blyg, ärlig, trogen, pålitlig, praktisk och bestämd, lite kontrollerande, intelligent.

  Lärdom: Att gå sin egen väg, tro på sina ideal, våga se även det "svarta" behålla optimism. Jungfrun är den ordentlige, ordningsamme som har kontroll (eller gärna vill ha). Tyvärr stämplad lite som pedant, men har många goda sidor, djupsinnig, ärlig, stark, envis och målmedveten. Oroar sig kanske lite för mycket men enbart av ansvarskänsla och är en sann idealist som är trogen sin partner och vänner så länge de finns vid Jungfruns sida. Resor går till hälsohem, skidorter och temaresor till ställen som är ansedda som seriösa. Pengar är det kontroll över, ordning och reda, pengar på fredag. I kärleken är Jungfrun trogen och finner en stor kärlek som den har kvar resten av livet även om partnern inte är kvar.

  Personlighet

  Som Jungfru är du nog mest känd för att vara pedantisk. Att ha ordning och kontroll och vara lite näsvis. Du har koll på läget, på varenda detalj och trivs allra bäst när du får andra att veta vad som gäller. Du kan ha svårt för förändringar och vill helst veta vad som gäller hela vägen innan du ger dig in i något nytt, men när du väl gör det så är du med hela vägen. Nitisk kanske också är ett annat ord som inte låter så positivt men allt det som du försöker styra upp i är ändå för allas bästa. Du vill ha lugn och ro och att allt ska ha sin plats. Det blir lättare för dig då, för du tar detta med ansvar väldigt allvarligt. Du bryr dig om det som du kan ta på, även det kroppsliga, du kan leva sundast av alla tecken i din iver efter det perfekta. Det ansvar du tar är orubbligt och du är att lita på, i alla fall så länge det går efter dina rutiner och din struktur. Du kan vara en av de trevligaste vänner att ha så länge allt flyter på. I ditt ansvarstagande så kan du ändå förändra, det som du tycker skulle må bra av en "renovering". Du ger sällan upp och kan vara lite av en tusenkonstnär i din iver att behärska livet med alla svängar.

   

 • Gilla sidan på Facebook